Halk arasında yemişen olarak bilinen alıç, dikenlerinden dolayı akdiken olarak da bilinir. Hafif buruk bir tada sahip olan meyve, görünüş olarak muşmulaya benzediğinden dolayı bazı yörelerde muşmula adıyla da anılır.
Kuzey yarım kürede 50 ve ülkemizde de 17 çeşidi bulunan alıç, kışın yaprak döken çalı formunda bir meyve çeşididir. Alıç cinsleri aşılanarak armut ya da elma elde edilir. Kuzey Asya, Kuzey Amerika ve Avrupa’ya özgü bir bitki olan alıç otu antioksidan açısından zengindir. Boyu 7 metreyi bulan alıç ağacı, beyaz renkte çiçeklere sahip dikenli bir bitkidir. Alıç ağacı meyvesinden alıç turşusu, alıç çayı, alıç reçeli ve alıç marmelatı yapılır.
Sağlığa faydaları ile ön plana çıkan meyvenin tazesinin bulunmadığı durumlarda alıç hapı, alıç tableti ya da alıç ekstraktı kullanılabilir. Alıç mevsimi olan ekim ve kasım aylarında toplanan meyvelerle hazırlanan alıç macunu özellikle kahvaltılarda beğenerek tüketilir.
Alıç Yaprağının en taze ve en doğal halini Şanlıurfa‘dan Aktar Pazarı olarak özenle paketleyip evlerinize ulaştırıyoruz.
ÖNLEMLER ve UYARILAR: Sizin için önerilen kapsüller, bitkiler, yağlar, karışımlar vb. ilaç değildir. Türkiye’de ilgili kanunlara göre ilaç ve reçeteleri doktorlar düzenler, bazı bitkiler bedeninizi olumsuz etkileyebilir, doktorunuza danışmadan ağızdan alınan ürünleri uygulamamanız önerilir. Özellikle hamileler ve bebek emziren kadınlar bu konuda çok dikkatli olmalıdır, doktorunuza danışmadan bitkisel karışımları içmekten veya kullanmaktan kaçının.
Yasal mevzuatlar gereği; ürün açıklamaları kısmında, ürün faydası, hastalık adı veya endikasyon belirterek ürün tanıtımı yapılmamaktadır. En doğru ve güvenilir bilgi için bir sağlık uzmanına danışmanız tavsiye edilir.
DİKKAT!
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.